Сливовий. Торт без борошна.

Plum Cake without Flour

Якось мама прислала мені велику коробку слив зі старого колгоспного саду. Такі звичайні сільські сливи різного калібру, як у дитинстві. Але що робити з коробкою слив, я не знала. Терміново треба було придумати щось смачне, куди піде багато слив. У будь-якій незрозумілій ситуації з продуктами, я зазираю на парочку блогів, а улюблений – likelida.com. Там завжди знайдеться щось нашвидкоруч.

Отже, взяла я свої сливи, почистила від кісточок і порізала.

Plum Cake without Flour (1)

Склянку нечищеного і несмаженого фундука насипала в блендер і подрібнила на крихти. Вийшло крупнозернисте “борошно”. Додала до нього половину склянки рисового борошна. Туди ж – 5 великих фініків, які виконують дві функції: підсолоджують і зліплюють тісто. Туди ж – дві столові кокосового масла. Все це зліпила до купи і виклала на пергаментний папір, пальцями роздавила і вийшов коржик.

Plum Cake without Flour (2)

Тепер крем: простіше буває хіба що купити в магазині! Але ви там таке не купите. Розмочені у воді горішки кешью (склянку-півтори) збиваємо у блендері з 2-3 фініками та половиною склянки молока (рослинного чи звичайного, можете просто додати воду) та 1-2 столовими ложками лимонного соку.

Сливовий торт без борошна

Намазуєте крем на коржик, виклали сливи. У духовку (165-170 градусів) на 15 хвилин. Потім накриваєте торт фольгою, зменшуєте температуру до 150 і залишаєте в духовці ще на 15-20 хвилин. Вуаля! Краще істи холодним. Можна за півтори-дві години до пробіжки – совість буде чистою.
Користь: горіхи, фініки, сливи! Без борошна, без цукру і без пів дня на кухні!