Кострубатий пиріг з яблуками
Як ось оцей пиріг – геніальний швидкий перекус, який я підгледіла в Інстаграмі не пам'ятаю в кого. Приготування займає 15 хвилин, з яких 10 – це чистка та нарізання яблук. Я нарізаю під серіали - англійською чи іспанською, які зараз інтенсивно вивчаю. Побігли на кухню готувати

Для тіста треба 5 інгрідієнтів:
180 гр борошна (цільнозернове, спельта, НЕ біле) + можна додати мелене насіння льону, яке ні в кого в сім'ї не запхаєш просто так, а от тут пройде непомітно)))
1 ч.л. порошку для печива
сіль дрібка
70-80 гр води
70-80 гр оливкової олії

Для начинки треба:
3-4 яблука (можна додати якусь самотню грушу, яка завалялася в холодильнику. Яблука бажано прості, органічні, або сільські, як я люблю казати)
кориця за смаком
2-3 ст.л. коричневого цукру

Змішати борошно, порошок, сіль. Скип’ятити олію та воду. Додати гарячу суміш до сухих інгредієнтів. Відкласти вбік, хай охолоне.

Почистити яблука та нарізати їх тоненькими напівколами (чи як хочете, головне тоненько)

Розкачати тісто тонким шаром.

Змішати цукор та корицю. Посипати половиною суміші шар тіста. Розкласти на тісто яблука у будь-якому порядку. Посипати зверху цукром та корицею, які залишилися.

У духовку на 210 градусів на 20 хв.

Я з’їдаю хороший шматок такого пирога з кавою за годину до тренування. Він легкий, смачний і дає мені достатньо сил для годинної пробіжки. Цей кострубатий пиріг прекрасно заходить дітям. А, може, то лише мої звикли до такої невишуканої, але дуже здорової випічки… спробуйте на собі )))