Кострубатий пиріг з яблуками

Як ось оцей пиріг – геніальний швидкий перекус, який я підгледіла в Інстаграмі не пам'ятаю в кого. Приготування займає 15 хвилин, з яких 10 – це чистка та нарізання яблук. Я нарізаю під серіали - англійською чи іспанською, які зараз інтенсивно вивчаю. Побігли на кухню готувати

IMG 9916

Для тіста треба 5 інгрідієнтів:

180 гр борошна (цільнозернове, спельта, НЕ біле) + можна додати мелене насіння льону, яке ні в кого в сім'ї не запхаєш просто так, а от тут пройде непомітно)))

1 ч.л. порошку для печива

сіль дрібка

70-80 гр води

70-80 гр оливкової олії

IMG 9923

Для начинки треба:

3-4 яблука (можна додати якусь самотню грушу, яка завалялася в холодильнику. Яблука бажано прості, органічні, або сільські, як я люблю казати)

кориця за смаком

2-3 ст.л. коричневого цукру

IMG 9930

Змішати борошно, порошок, сіль. Скип’ятити олію та воду. Додати гарячу суміш до сухих інгредієнтів. Відкласти вбік, хай охолоне.

IMG 9931

Почистити яблука та нарізати їх тоненькими напівколами (чи як хочете, головне тоненько)

IMG 9935

Розкачати тісто тонким шаром.

IMG 9939

Змішати цукор та корицю. Посипати половиною суміші шар тіста. Розкласти на тісто яблука у будь-якому порядку. Посипати зверху цукром та корицею, які залишилися.

IMG 9943

У духовку на 210 градусів на 20 хв.

IMG 9946

Я з’їдаю хороший шматок такого пирога з кавою за годину до тренування. Він легкий, смачний і дає мені достатньо сил для годинної пробіжки. Цей кострубатий пиріг прекрасно заходить дітям. А, може, то лише мої звикли до такої невишуканої, але дуже здорової випічки… спробуйте на собі )))