Бігова каша (без варки)

Совам, як я, складно снідати вранці. Я прокидаюся дуже рано, а мій організм – годинки на три пізніше ))) І це може статися незадовго перед довгою пробіжкою або ж тренуванням. Тому, зміксувавши декілька рецептів, я знайшла свою ідеальну «бігову» кашу, яку не треба варити, можна взяти з собою в сумку і з’їсти в дорозі, а ще вона дає енергію, повна вітамінів, «повільних» вуглеводів і корисних жирів, а тому проходить фейс-контроль перед моєю суворою совістю)))
Все, що потрібно зробити, – замочити у мисочках на ніч декілька круп і насіння. Я беру по одну-дві столові ложки. Кількість залежить від ваших смаків і вподобань.Це дуже творчий рецепт – можете “переписати” його під себе.
Потрібні:
Насіння – льон, гарбуз, соняшник
Кунжут
Зелена гречка
Горіхи (я беру мигдаль)
Курага (пару шт.)
Все промити, замочити у воді.
Зелену гречку замочити хвилин на 10-15, промити від слизу і замочити знову.
Якщо нема чогось із цих інгрідієнтів, заміняйте на схожі чи просто оперуйте тим, що є.
А вранці…..
Ще раз промили все через ситечко, засипали в блендер, туди ж кинули (за бажанням)
🍓 будь-які ягоди (можна з морозилки)
🍌 половинку фрукта (банан, ківі, груша, яблуко, хурма, ананас)
Натиснули на кнопку і вуаля.
👌 Вийде напіврідка (густоту самі регулюйте, додаючи воду чи, наприклад, кокосове молоко) каша.
🥣 Наливаю її в баночку і щойно прокинеться апетит, з’їдаю, часто навіть у машині.

Я їм таку кашу за дві години до тренування, інакше (якщо пробіжка інтенсивна) – шлунок може підняти бунт. А ще в тарілку з кольоровою сумішшю люблять встромляти пальці наші діти. А я, в принципі, не проти – може, ростуть майбутні бігуни?